Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakımı



Cilt bakımında cilt tipine göre bakım yapmak  cilt bakımı yapmak kadar önemli bir rol taşıyor. Cilt tipinizi bilmeniz ve ona uygun ürünler tercih etmeniz sizi güzel bir cilde götürecektir. Mesela cildiniz kuru gözüküyor ve siz de cildinizin kuru olduğunu düşünerek daha yağlı nemlendiriciler tercih ediyorsunuz. Sonrasında cildinizde çıkan sivilceleri ürüne bağlıyorsunuz. Bu ürün bende çok sivilce yaptı vs.. Belki de olay üründe değil de senin cilt tipine uygun değilse ? İşte tam da böyle oluyor. Cilt analizi yapan birçok yer var hatta bazı eczaneler bile yapıyor. Hatta çoğu zaman ücretsiz cilt analizi günler bile düzenleniyor. Marka olarak düşünürsek de misal Kiehls markası ve puanlarda Clinique markası cilt analizi yaparak size uygun ürünler önerebiliyor. Cilt tipinizi öğrendikten sonra çeşitli markaları araştırabilirsiniz. Bütçenize uygun düşük segment ürünler veya yüksek segment de bakım ürünleri tercih edebilirsiniz. 



Cildiniz yağlı ise; kullanacağınız ürünlerin yağ içermemesine dikkat etmeniz gerekiyor. Yağsız nemlendirici lafını duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da birçok markanın bu şekilde ürünü mevcut. Cilt bakımınızı dermokozmetik markalar adı altında toplanan markalardan yapmanız her zaman daha iyi olacaktır. Çünkü genelde bu markaların asıl amacı cilt bakımı olduğu için işlerinde daha profesyonel oluyorlar. Yağlı ciltlerin şikayet ettiği bazı olayları toplamak gerekirse, bu cilt tipinde insanlar genellikle siyah nokta, sivilce, geniş gözenekler ve yüzün parlamasından şikayetçidirler. 

 


Cildinizin bakım kadar beslenmelerle de alakalı olduğunu biliyor muydunuz ? Sıvı tüketimi cilt için çok yararlıdır. Bol su veya salatalık gibi sıvı oranı yüksek gıdalar tüketmek cildinizde büyük değişikliklere yol açar. Aynı şekilde tüketeceğiniz tuzlu gıdalar, yağlı etler de cildinizi kötü yola sürükler. 




Cilt bakımında kullanacağınız ürünlerin özelliklerine de değinmek gerekirse kullanacağınız ürünlerin akne ve sivilce yapmayan özellikte olmasına özen gösterebilirsiniz. su bazlı kozmetik ürünleri kullanmanız cildinize iyi gelecektir. Yağ emen kağıtlardan yardım alabilirsiniz ( evet böyle bir ürün var :)) ) Cildinizi temizledikten sonra mutlaka Gözenek sıkılaştırıcı veya yağ dengeleyici bir tonik ile silin. Ve haftada 1 veya 2 kez maske uygulaması yapın ve bu maskeler yine cilt tipinize uygun olmalı. Akşamları makyajınızı çıkarmadan asla ama asla yatmamalısınız ve az önce de dediğim gibi mutlaka bir tonik ile cildinizi silip uyuyun. Hatta bu tonik yerine gül suyu bile işinizi görecektir. 

 


Ve yazımızın sonuna gelirken en önemli konuyu da söylemeden edemeyeceğim. Çıkan sivilce ve siyah noktalarınızla lütfen uynamayın. Siz sivilcelerinizi sıktığınızı düşünürken dışarı çıkan sadece çok çok azı. Asıl irin içeride ve siz sıktıkça irin cildinizin içerisinde yayılıyor bu sebeple yeni sivilcelere yer açmış oluyorsunuz. 




Cildinize güzel bakın :) 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.